Sjokoladekuler med hasselnøtter

Endelig en ny oppskrift! Jeg har vært litt uinspirert i det siste,og jeg merker at det kan være vanskelig å skulle være matblogger og stadig finne opp nye oppskrifter når jeg er et skikkelig vanemenneske. Jeg spiser helst det samme eller nesten det samme hele tiden, så for meg er frokost alltid havregrøt med bringebær og cacao nibs, vi spiser suppe hver mandag, taco hver fredag og nå for tiden går det mye i salater. Haha!

Uansett, tilbake til oppskriften! Jeg har de siste dagene lagd masse kuler til en fest vi skal ha på skolen for å feire at vi er halvveis i studiet. Det er mange som skal ha med kake, men jeg synes allikevel det er viktig å lage nok kuler til at alle har mulighet til å smake og har derfor rullet over 100 kuler! I stedet for å lage så mange like kuler har jeg prøvd å lage litt ulike typer, og det var slik disse kulene ble til.

De er ikke raw, men inneholder hasselnøtter som er bakt i ovnen for skikkelig fyldig smak. Sammen med kakao gir hasselnøtter deilig nougatsmak, og dadler gjør det hele søtt og godt! Nøtter inneholder masse vitaminer, mineraler og sunt fett og er en super energikilde! Disse kulene kan du bruke både som en liten snacks og som en søt dessert♥

Oppskrift
Ca 25 små kuler

2 dl hasselnøtter
1,5 dl rå kakao
3 dl tettpakkede rotabdadler
1 ts vaniljepulver
Litt salt

1. Sett ovnen på 150 grader. Ha hasselnøttene på et brett og bak dem i 15 minutter. Avkjøl i ca 10 minutter.
2. Ha hasselnøttene i en food processor og kjør til et fint mel. Ta ut én ss til å pynte kulene med senere.
3. Tilsett rå kakao, vaniljepulver og salt og kjør til det er blandet.
4. Ha i dadlene litt etter litt. Deigen skal være fast, men ikke klissete. Se an om du trenger å bruke mer eller mindre enn 3 dl.
5. Sett deigen i kjøleskapet i 10 minutter slik at den får satt seg.
6. Rull kuler og dypp hver kule i kvernede hasselnøtter.
7. Oppbevar i kjøleskapet eller evt i fryseren hvis det er lenge til de skal spises.
8. Enjoy♥Nå er det tilbake til Orange is the new black! Love it! Han er fin søndag♥

Klem

2 kommentarer

Iselin Renée

11.06.2017 kl.17:46

Disse må jeg prøve :)

Lilli

11.06.2017 kl.19:47

Det så godt ut (:

Skriv en ny kommentar

Trude Fjugstad

Trude Fjugstad

21, Oslo

Bor i Oslo med samboer og hund, og studerer veterinærmedisin. Over snittet interessert i ernæring og å lage sunn og god vegansk mat. Praktiserer ashtanga yoga, og prøver å løpe litt innimellom. Målet mitt er å inspirere andre til å spise mer grønt, finne ekte matglede og ta vare på egen helse!

Kategorier

Arkiv

hits