Søtpotetsuppe med linser

Det er tid for suppemandag! 

Som nevnt tidligere spiser vi alltid suppe på mandager, og denne søtpotetsuppen er en gjenganger. Den inneholder rikelig med komplekse karbohydrater og protein som holder deg mett lenge, vitamin C og A og masse antioksidanter. Suppen er kremete og fyldig, men samtidig lett i smaken. Med andre ord den perfekte starten på uken!

Oppskrift
Middag for 2 personer

1/2 løk
2 fedd hvitløk
1 medium søtpotet
1 gulrot
1 dl røde linser
6 dl vann

1 ts buljongpulver 
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
2 ss næringsgjær (kan sløyfes)
Rikelig med pepper

1. Kutt opp løk og hvitløk og ha det i en gryte sammen med litt vann eller olje og stek til det er mykt.
2. Skrell søtpoteten og del den opp i små terninger. Skjær gulroten i tynne skiver.
3. Tilsett søtpotet, gulrot, linser og vann i gryten og kok opp.
4. Ha oppi buljong, gurkemeie og paprikapulver.
5. La det koke på medium varme i 15 minutter til grønnsakene er myke.
6. Mos alt med en stavmikser til suppen er jevn. Fortsett litt lenger enn du tror for perfekt konsistens!
7. Tilsett næringsgjær og smak til med pepper.
8. Servér varm!


Disse krydrene bruker jeg! Næringsgjær fra Now Foods og buljong fra Herbamare!







Håper det smaker!

Klem

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trude Fjugstad

Trude Fjugstad

21, Oslo

Bor i Oslo med samboer og hund, og studerer veterinærmedisin. Over snittet interessert i ernæring og å lage sunn og god vegansk mat. Praktiserer ashtanga yoga, og prøver å løpe litt innimellom. Målet mitt er å inspirere andre til å spise mer grønt, finne ekte matglede og ta vare på egen helse!

Kategorier

Arkiv

hits