Hasselnøttsmør

Å lage hasselnøttsmør er i realiteten helt likt som å lage mandelsmør, men andre ord er det veldig enkelt og tar kort tid. Jeg bruker som regel mandelsmør i hverdagen ettersom mandler er billigere (livet som student, haha), men enkelte ting blir bare ikke like godt uten hasselnøtt smør. For eksempel kan man bruke dette nøttesmøret til å lage sunt sjokoladepålegg, sjokoladekuler og fudge med skikkelig nougat-smak. Oppskrifter kommer, men først til hasselnøttsmøret!

Oppskrift

250 g hasselnøtter (eller så mye du ønsker å lage)
Evt litt salt

1. Sett ovnen på 150 grader. 
2. Ha hasselnøttene på et stekebrett, og stek dem i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl.
3. Overfør nøttene til en food processor. Kvern hasselnøttene, og stopp jevnlig for å dytte ned rester fra kantene av beholderen.
4. Kjør food processoren til hasselnøttsmøret har blitt nokså rennende. Hvor lang tid dette tar kommer an på food processoren din. Det kan lønne seg å ta noen pauser underveis slik at maskinen ikke blir for varm.
5. Tilsett litt salt hvis du ønsker det og bland litt til.
6. Ha hasselnøttsmøret over i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskapet.Ha en flott lørdag!

Klem

3 kommentarer

Iselin Renée

11.03.2017 kl.11:45

Kjekt å lage selv :)

lisarorvik

11.03.2017 kl.12:10

Dette så godt ut :)

Trude Fjugstad

12.03.2017 kl.18:29

lisarorvik: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Trude Fjugstad

Trude Fjugstad

21, Oslo

Bor i Oslo med samboer og hund, og studerer veterinærmedisin. Over snittet interessert i ernæring og å lage sunn og god vegansk mat. Praktiserer ashtanga yoga, og prøver å løpe litt innimellom. Målet mitt er å inspirere andre til å spise mer grønt, finne ekte matglede og ta vare på egen helse!

Kategorier

Arkiv

hits